Ofici i passió

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Política de privacitat.
I Accept

Origen

L’Oriol Baró, creador de Liken, va néixer a La Pobla de Lillet, un petit poble del Berguedà envoltat d’unes muntanyes que li han marcat el caràcter i li han ensenyat els valors del Pirineu. Honest i aventurer, juntament amb la seva passió per l’esquí, de ben petit ja comença a experimentar les sensacions i les emocions que li transmeten la muntanya. Aquella persona inquieta, curiosa i avesada a la tecnologia decideix emprendre un viatge cap a l’enginyeria tècnica; una carrera professional que l’Oriol portarà, literalment, cap al seu terreny: la neu i la muntanya.

Història

Després d’anys de donar voltes per trobar una idea que li permetés viure al màxim l’experiència a la muntanya hivernal i gràcies al seu bagatge professional, l’any 2018 l’Oriol comença a desenvolupar el seu propi projecte empresarial: Liken Skis. Inicialment se centra en la tasca d’estudiar les tècniques de producció d’aquell moment, analitzar els esquís que hi ha al mercat, visitar altres centres per aprendre els processos. Fruit d’aquest coneixement adquirit, compra i fabrica la maquinària necessària per adaptar-la al seu propi mètode de producció i és en aquest moment quan es produeix un canvi mental irreversible: amb Liken es copsa la sinèrgia perfecte entre artesania i enginyeria i l’Oriol comença a desenvolupar els seus propis esquís de fusta.

Visió

Dos amics de l’Oriol, en Toni i l’Adrià, van donar-li l’empenta inicial per tal que s’aventurés en el món apassionant de l’emprenedoria i, així, poder viure més intensament connectat al territori i creant un producte nou. Gràcies a aquest petit gran pas, l’Oriol ha aconseguit tenir un estil de vida que el fa sentir realitzat cada dia, plasmar la seva creativitat en el seu producte i alinear els seus valors més importants. Amb Liken l’Oriol vol connectar amb les inquietuds i necessitats d’altres apassionats de l’esquí oferint els seus esquís de fusta com un producte de qualitat, tecnològicament treballats, artesanals, personalitzats i connectats a la natura.